Summa sidvisningar

onsdag 24 november 2010

Djurgårdens plan - Bajens räddning

Åkte förbi Globen-området häromdagen och såg på nära håll det som om något år bara ska vara Hammarbys nya hemmaplan. En arena som avlöser Söderstadion.

Det har gått några veckor efter en säsong som blev märklig även sedd med Bajen-ögon.

Det vi kan enas om är att Hammarby i cupen visade allsvenska kvalitéer och att det finns möjligheter för laget att ta steget upp även nästa säsong. Med rätt resurser.

Och resurserna ska ju tydligen komma från detta ständigt omdebatterade AEG.

Man kan tycka vad man vill om det företagets fotbollsintresse, men sanningen är nog den att utan AEG-pengar dör Hammarby Fotboll sotdöden. Och att det nu verkar komma in AEG-pengar tror jag Bajen ska tacka Djurgården för.

När Tommy Jacobsson och hans anhang ser ut att lyckas driva igenom en ny fotbollsarena på Östermalm blir det Hammarbys räddning.

Hur?

Jo, jag tror att AEG var på väg att avveckla sina intressen helt i Hammarby och iskallt räknade med att Djurgården skulle spela allsvenskt på Stockholms-arenan. När de plötsligt gick upp för amerikanerna att det inte kommer att bli så fick de kalla fötter. Man måste ju ha ett lag på lyx-stadion. Och då finns bara Hammarby kvar.

AIK lär ju hamna i Solna till slut, trots allt.

Därför den oväntade kovändningen från AEG:s sida och en förhoppning om att det nu blir en rejäl satsning på det grönvita laget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar