Summa sidvisningar

lördag 16 april 2011

Dåliga domare dödar!

Andreas Ekberg. Hört talas om honom? Var inte orolig, för efter idag kommer du att känna igen namnet.

Ekberg valde nämligen obegripligt nog att efter 12 minuters spel visa ut Halmstads Joe Sise i matchen mot Gais. Ett beslut som han var ensam om att tycka var riktigt på Örjans Vall.

Eller inte helt ensam. Hans två assisterande tyckte nog också att det var rätt. Och hemma i någon soffa i Jönköping nickar också Bosse Karlsson instämmande.

Allsvenskan 2011 har börjat oroväckande, kanske inte så skrämmande som jag fruktade, men definitivt oroväckande.

Innan serien kom det ut riktlinjer till domarkåren att de skulle visa de röda korten oftare. Att tränare, publik och fotbollskännare är överens om att röda kort ofta dödar spelet bryr sig domarkollektivet inte om. De vill visa sina kort och känna sig betydelsefulla. Ungefär som när poliser står med fart-kamera.

Det ger bra avtryck i statistiken. Ett rött kort betyder att du är aktiv som domare och då får du fler chanser i Allsvenskan. Att du sen blir väldigt ifrågasatt när du kommer utomlands är en helt annan sak, det betyder inte så mycket. För då får du ändå en massa stöd från Bosse Karlsson.

Joe Sise bjöd på en halvful tackling som inte träffade Eric Bassombeng. Kanske var det gult kort, men man kunde också ha friat.

Domare Ekberg väljer alltså att dra upp det röda kortet.

Och så dog en allsvensk match redan innan den hade hunnit börja.

Så undrar folk varför det blir mindre publik på matcherna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar